Więcej zobaczysz i świat jest bardziej do zniesienia.
Gdyby nie alkohol, nie poznałbyś większości swego towarzystwa

Ja nie. Będę pędził bimber w zaświatachSATAN pisze:przestaniesz pic po śmierci
Kod: Zaznacz cały
http://www.aptekapodgryfem.pl/p/polfa-warszawa/disulfiram-wzf-100-mg-do-implantacji-10-tabl
Wprawdzie to kosztuje 190zł, ale myślę, że jak ktoś ma poważny problem z alkoholem, to taka cena nie jest wygórowana. A z własnego doświadczenia wiem, że zarówno terapie behawioralne jak i awersyjne cechują się wysoką skutecznością.Disulfiram jest inhibitorem dehydrogenazy alkoholowej, enzymu przekształcającego aldehyd octowy do kwasu octowego. W przypadku spożycia alkoholu etylowego po wszczepieniu leku dochodzi do zwiększenia stężenia aldehydu octowego w organizmie i wystąpienia objawów zatrucia tym związkiem.
Do objawów tych należą: nudności, wymioty, tachykardia, niedociśnienie, ból głowy, zaczerwienienie twarzy, uczucie gorąca.
[...]
Zabieg wszczepienia przeprowadza lekarz. Lek wszczepia się podpowięziowo, rozmieszczając gwieźdźiście 8 do 10 tabletek. Zabieg można powtórzyć po 8 miesiącach.
Pisalem ze sie nie zaszyje. Nie dam sobie za 3 banki wszyc jakiegos gowna nad dupe. To juz wole zajebac barana w sciane i se powiedziec nie pije albo se leb rozjebieAmmo pisze:...
Są też normalne tablety do jedzenia.Kalasznikow pisze:Nie dam sobie za 3 banki wszyc jakiegos gowna nad dupe.
Skoro uważasz to za skuteczną terapię, to po co ten temat ?Kalasznikow pisze:To juz wole zajebac barana w sciane i se powiedziec nie pije albo se leb rozjebie
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości