Coś na rzeczy z pewnością jest ;> Problem w tym, że dualistyczny umysł nie jest w stanie tego pojąć, bowiem założenie końca czegoś (np świata) automatycznie implikuje pytanie o jego początek. A kto stworzył początek hehe ? Otóż nikt go nie stworzył, doświadczenie każe napisać, że wszystko podlega nieustającym przemianom w młynku wszechświata i tyle. Przykładowo: ktoś widzi zniszczone powalone drzewo (śmierć), ktoś inny zobaczy w nim mikroorganizmy rozkładające je i użyźniające glebę na której rosną inne drzewa - zmienia się tylko forma tego samego istnienia.Risener pisze:Coś jednak musi być. :dupa:
Jesteście wierzący?
nikt tu kurwa nie pisze to ja coś zarzuce
Re: Jesteście wierzący?
Post autor: Ammo » 06-05-2013, 12:42
Ammo
-
Kalasznikow
- Beczki: 148
- Kontakt:
Post autor: Kalasznikow » 06-05-2013, 12:50

Jesli to wszystko prawda. Tak wiec, mogliby juz przestac walkowac tematy konca swiata bo on jest praktycznie nie mozliwy. Niby on sie rozszerza, jest jakas granica? W czym on sie rozszerza? CZYM jest to w czym "tkwi" swiat? Mozna przyjac tez taki pomyslunek, se skoro cos sie nieustannie powieksza, kiedys w koncu przestanie, wypali sie calkowicie energia ktora powoduje ze to wszystko dziala jak dziala, kurwa, to sa zajebiste tematy do rozkmin, ale religii nie ma najmniejszego sensu w to mieszac bo to ludzie se wymyslili religie zeby byl jako taki wzgledny porzadek.
Kurwa i tak wszystkiego przekonamy sie po smierci. Albo i nie.
Oni kurwa kolonizowac marsa chca, co im da kolonizacja marsa jak slonce wypierdoli

A i nie bylismy na zadnym ksiezycu.
Kalasznikow
-
derazowski
- Beczki: 17
Post autor: derazowski » 06-05-2013, 12:59
Pytanie po co ? Jak powiesz, gówno nie dowód i będziesz szukał durnych wytłumaczeń.Kalasznikow pisze:Skoro masz dowody, to podziel sie nimi. o_O
Zresztą nie będę o Swoim życiu prywatnym opowiadał.
Skoro rzekomo miałeś 1 rok, później 2 lata, to dlaczego nic nie pamiętasz z tego okresuKalasznikow pisze:skoro rzekomo istnieje zycie po smierci dlaczego nie pamietamy nic sprzed wcielenia czlowieka?

Disco Polo od zawsze na propsie w mym sercu.
derazowski
Ammo
-
Kalasznikow
- Kontakt:
Post autor: Kalasznikow » 06-05-2013, 13:04
Buga nie ma, swiat powstal w wyniku wybuchu, koniec. Ja jestem za stary zeby wierzyc w takie bzdury.
A jakbys deraz nie wiedzla, po to jest nauka zeby szukac wytlumaczen.
Kalasznikow
-
derazowski
Post autor: derazowski » 06-05-2013, 13:07

Teoria z wybuchem dobrą beką jest, nic nie było - nagle wybuch - pierdut i już jest
derazowski
Post autor: Joda » 06-05-2013, 13:07

Dobra pojechałem bo temat na poziomie miał być. Ale to zamiast o religii dyskutować to zjechaliśmy trochę z pasu Oriona i pisać zaczęliśmy co po śmierci i z końcem świata. Mnie interesuję jedno u księżny, jak oni testosteron rozładowują, pełno jest informacji o jakiś molestowaniach i z przeprowadzonych rozmów z prostytutkami, że księża są częstymi klientami, a to lodzik w samochodzie lub numerek. Gdzieś czytałem, że w jednej z plebani były uprawiane jakieś orgię na cześć wielkiego i Potężnego.

Joda
-
Kalasznikow
- Kontakt:
Post autor: Kalasznikow » 06-05-2013, 13:09
Lepsza beka jest to ze KTOS to wszystko stworzyl. Dobry zart. Twoje dowody - albo je pokazujesz albo ich nie ma. Bardziej wierze zasadom fizyki niz bredniom jakis zapijaczonych brudasow winem mszalnym po praniu mozgu.derazowski pisze:Spoko, dowody które mam, to Moje dowody
Teoria z wybuchem dobrą beką jest, nic nie było - nagle wybuch - pierdut i już jest
CYCKI OR DIDN'T HAPPEN
Kalasznikow
-
derazowski
Post autor: derazowski » 06-05-2013, 13:11
Przecież to wiadome, że dużo Księży nie idzie ze względu na wiarę tylko hajs i olewają dużo rzeczy.Mistrz Joda pisze:Na wielu galaktykach to się piło i nowe formy życia się poznawało. Także statek to ja mam i żaden koniec świata mnie nie czeka.![]()
Dobra pojechałem bo temat na poziomie miał być. Ale to zamiast o religii dyskutować to zjechaliśmy trochę z pasu Oriona i pisać zaczęliśmy co po śmierci i z końcem świata. Mnie interesuję jedno u księżny, jak oni testosteron rozładowują, pełno jest informacji o jakiś molestowaniach i z przeprowadzonych rozmów z prostytutkami, że księża są częstymi klientami, a to lodzik w samochodzie lub numerek. Gdzieś czytałem, że w jednej z plebani były uprawiane jakieś orgię na cześć wielkiego i Potężnego.
Zresztą w Watykanie co raz głośniej o małżeństwach Księży.
Ale te powody i tak są śmieszne, wielu w Polsce nawet bardzo wielu siedzi za morderstwa, kradzieże, gwałty i każdy załóżmy Niemiec mówi o Polakach "morderca" "złodziej" "gwałciciel" ? Nie sądze.
No to podaj może dowód na wielki wybuch, albo podajesz albo czegoś takiego nie byłoKalasznikow pisze:Lepsza beka jest to ze KTOS to wszystko stworzyl. Dobry zart. Twoje dowody - albo je pokazujesz albo ich nie ma.derazowski pisze:Spoko, dowody które mam, to Moje dowody
CYCKI OR DIDN'T HAPPEN

derazowski
Joda
-
Kalasznikow
- Kontakt:
Post autor: Kalasznikow » 06-05-2013, 13:16

Zrozum to w koncu kurwa bo rece mi opadaja, umierasz i jest jeden wielki jebany koniec, ksiazki, NIE ROZDZIALU, zyjesz dopoki zyje TWOJ MOZG.
Kalasznikow
Post autor: Codi » 06-05-2013, 13:18
I tak z dupy powstały gazy, materia etc? Bo coś pierdykneło i z jednego atomu zrobiły się dwa? Coś z niczego?
//EDIT
Kałasznikov przeczytaj książkę 9 powodów istnienia życia po śmierci.

Codi
-
derazowski
Post autor: derazowski » 06-05-2013, 13:18
Widziałem, żaden dowód.Mistrz Joda pisze:Obejrzyj a wszystkiego się dowiesz, polecam.derazowski pisze:No to podaj może dowód na wielki wybuch, albo podajesz albo czegoś takiego nie było
Jak mogło coś pierdyknąć, skoro nie było niczego ?Codi pisze:Dobra, to odpowiedzcie sobie na pytanie co było przed powstaniem wszechświata? Pustka? Nicość?
I tak z dupy powstały gazy, materia etc? Bo coś pierdykneło i z jednego atomu zrobiły się dwa? Coś z niczego?

derazowski
Codi
Joda
-
Kalasznikow
- Kontakt:
Post autor: Kalasznikow » 06-05-2013, 13:25

Kod: Zaznacz cały
http://wiadomosci.onet.pl/nauka/stephen-hawking-wielki-wybuch-nie-potrzebowal-boga,1,5471914,wiadomosc.html
Kalasznikow
-
Strona 3 z 17
- Przejdź do strony:
- Poprzednia
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
- …
- 17