Wyszło mi coś takiego.
A chciałbym z subami jak na obrazku.

Kod: Zaznacz cały
DSS2("D:\koreanskakreskuwka.mkv")
SubFilter("D:\wypakowanenapisy.ass")
Kod: Zaznacz cały
ffmpeg -i cokolwiek.avs -i wypakowaneaudio.flac -c:v libvpx -c:a libvorbis -qscale:a 1 -crf 15 -b:v 2500K output.webm
No, wziąłem se ołpensorsowego Handbrake, przekonwertowałem po wybraniu czaptera i gdzieś tam wybrałem wtopienie napisów, teraz robienie łebema to nie problem.Ridż pisze:Czyli zadziałało jakoś.
Burak pisze:Ściągasz AviSyntha, dss2mod, xy-vsfilter (wszystko 32bit), avisynth instalujesz, plik VSFilter.dll z xy-vsfilter oraz całe archiwum dss2moda wypakowujesz do <katalog gdzie zainstalowałeś avisyntha>/plugins, używając np. MKVExtractGui wypakowujesz z .mkv napisy oraz audio, otwierasz notatnik, wpisujesz:(pozamieniaj oczywiście)Kod: Zaznacz cały
DSS2("D:\koreanskakreskuwka.mkv") SubFilter("D:\wypakowanenapisy.ass")
Zapisz gdzieś jako cokolowiek.avs, do folderu gdzie masz ten plik skopiuj ffmpega, uruchom wiersz poleceń wpisz:Zbyt dużo jebania się w ściąganie miljona rzeczy.Kod: Zaznacz cały
ffmpeg -i cokolwiek.avs -i wypakowaneaudio.flac -c:v libvpx -c:a libvorbis -qscale:a 1 -crf 15 -b:v 2500K output.webm
I będziesz miał ładnie wtopione napisy od razu w .webmie, bez niepotrzebnego reenkodowania.
Coś może się nie zgadzać, bo pisałem z pamięci.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość